fredag 28 maj 2010

Debatt i landstingsfullmäktige

I Landstingsfullmäktige den 12 maj debatterades RUFS (Regional utvecklingsplan för Stockholms län). Stefan Bergström, centerpartist från Sundbyberg, tog även upp Kymlinge-frågan i denna debatt. Detta var hans inlägg:

Ordförande, ledamöter, åhörare! Vi har tidigare i debatten
hört flera miljöpartister prata sig varma för de gröna kilarna. Jag betvivlar inte på något sätt ert engagemang - tvärtom. Men ni har ett problem.

För att ett parti ska kunna vara trovärdigt i en fråga krävs att det gröna bandet mellan olika nivåer hänger ihop. Men det gör det inte riktigt inom Miljöpartiet.

Kymlinge, som både Stella Fare och Lars Carlsson så förtjänstfullt nämnde tidigare, är Sundbybergs enda stora grönområde, och området ingår också i Järvakilen. Kymlinge är också ett av länets populäraste grönområden för både friluftsliv och rekreation, och dess betydelse kommer att öka än mer i framtiden.

Där vill just Miljöpartiet bygga ett stort kraftverk som kräver 40 långtradartransporter per dygn. Miljöpartiet har också lokalt, tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, i den nya översiktsplanen för Sundbyberg öppnat upp för att bygga en mur av kontorsbyggnader rakt igenom Järvakilen vid gränsen mot Järvafältet.

Jag konstaterar således att miljöpartisternas vackra och ibland stora ord här i landstingsfullmäktige om de gröna kilarna faller platt till marken i Sundbyberg, där Miljöpartiet i stället för att följa sitt vallöfte 2006 om att göra ett naturreservat av hela Kymlinge vill bygga både kraftverk och kontorsmur mitt i Järvakilen.

Inga kommentarer: